Archive for category Uncategorized

Exchange 2013 Slow Response with Outlook 2010 / 2013

Hi all,

I haven’t done a post in a while, but this issue had been bugging us for ages, and now we have finally found a fix due to a very helpful forum post.

Basically our set up is as follows;

vSphere 5.1 (Latest patch as of Oct 2014) (VMXNET3 VM adapter)

Server 2012 R2

Exchange 2013 CU1

Windows 7

Outlook 2010 / 2013

We were finding that users were clicking from email to email and there was a lag of 2 seconds or so whilst clicking.

Not only that but also sending emails and whatever else Outlook does.

It didn’t seem to affect Windows 8 users, but did for Windows 7.

Follow this forum post… it worked brilliantly

http://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/0d45b1b0-3047-4666-ad04-217e98ed8823/slow-online-mode-browsing?forum=exchangesvrclients

Advertisements

Leave a comment

Office 2013 KMS count will not increase

I thought I would just update a few of you to the issues we have had installing Office 2013 with KMS.

Firstly, we use Server 2008 R2. We had VAMT 2.0.

I installed the patch so that the server would recognise Office 2013, I installed VAMT 3.1, I then installed the volumelicensingpack patch.

I got a count of 3, but this would never rise.

I should give you a little background to the issue. We use VMware View Virtual desktops, and had 3 gold images. After spinning up the gold images, with 5 clients in each, expecting to see 15 KMS count, we had only 3.

After a brief looking around the internet and 2 weeks of wondering why we had exceeded the licensing period and were still getting the ‘The software licensing Server reported that the computer could not be activated. The count reported by your KMS is insufficient, I have found the issue.

Basically when VMware View spins up new machines and uses the prep method, it does not create a new CMID, so the KMS server believes that all the machines are the same one, despite having a different IP and AD computer account.

The fix is to either spin up a load of gold images, or install it on some physical machines, or laptops or something…

 

Here is a link to the article

http://support.microsoft.com/kb/929829/en-us

 

Leave a comment

Policy Based Routing using the Cisco Catalyst 3750

I’ve recently had the need to route specific VLANs using a switch.

Many would ask, ‘Why not just use a router?’, but obviously the ability to have mulitple VLAN interfaces on a switch is a common occurence nowadays and therefore this is where I will show you how to route a specific VLAN using a switch.

 

Firstly, out of the box, the Catalyst 3750 acts as a switch. All of its resources are used to be a switch and very little else.

The first job we need to do is to make sure the switch runs as a router. It needs to be able to reserve some of its resources to routing based commands and procedures, so firstly to change the switch to the routing template you issue the following command;

Switch(config)# sdm prefer routing extended-match

Switch(config)# end
Switch# wr mem
Switch# reload
Proceed with reload? [confirm]

 

It may be worth noting that the ‘reload’ command issues a cold reboot tot he switch, so just make sure you aren’t doing this in the middle of the day or something like that, without scheduled downtime!

You can find a more detailed list of the changes made when switching the template at the following URL – http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/lan/catalyst3750x_3560x/software/release/12.2_53_se/configuration/guide/swsdm.html#wpxref88774

 

Once the switch is operational again, the first thing to do is to jump in to configuration mode, and create the route-map. The route-map will contain the next hop for the specific interface / VLAN.

An example of this would be 

CAT3750(config)# access-list 10 permit 20.20.20.0 0.0.0.255
CAT3750(config)# route-map pbr permit 10
CAT3750(config-route-map)# match ip address 10
CAT3750(config-route-map)# set ip next-hop 12.12.12.12

CAT3750(config)# int vlan 3
CAT3750(config-if)# ip policy route-map pbr

 This would create an access list by which a condition is made, (for example the source IP must match whatever is defined), and also the location. I would generally leave this open to any, just for ease unless it is needed.

It would then pass to the VLAN 3 ID, and look-up the route-map policy to say, you are from here, you should hop to this IP, instead of the default ip route specified on the router.

 

It’s a great tool for using for when trying to divert some traffic over a slower connection, and more heavy traffic over a better connection.

2 Comments

The user profile service failed the logon

Ok, so, in my wonderful hazy ignorance, I recently was doing a clear up of a profile list on a Server 2008 Terminal Server.

On first look, I found the C:\Users\ folder to contain several hundred versions of the same profile (named .001, .002 etc). So I proceeded to delete them all, keeping the most recent one.

On a couple of profiles I must have deleted all the folders because when it came to deleting them it came up with an error that the files were in use and this included the NTUSER.DAT. Anyway, once the user logs on it loads them with a temporary profile.

Now, If i’d of been clever and looked on the net I’d of known that the registry just creates a  version of the SID in the profileslist key in the registry, and I could just rename this to .bak and we’d be away. But this is where the similarities end…

In my wisdom I remembered how Windows 7 works, and that you can just delete the registry key HKLM\software\microsoft\windows nt\current version\profilelist\ and then the users SID and all is fine. Wrong, not in this case anyway. Whether this is because it is Server 2008 or not, I don’t know but when the user went to log on I got the error ‘The user profile service failed the logon’ and then the RDP session logged me out.

I’ll keep this short and sweet and push straight to the answer, rather than bore you with the 2 hours of trying different things I tried.

I first, logged the user on to a Server 2008 server, a normal generic one, I then logged them out and logged in myself. I copied their profile from this server back in to the terminal server. I then logged in to regedit and found their SID in the profilelist key. I right clicked and clicked export. I dumped this on the terminal server and logged into the terminal server and doubled clicked the reg file to add the values back in to the terminal servers registry. Got the user to log back in and all was fine!

 

Thank god for that…

1 Comment

Capital One, Sky Go, Love Film won’t work on Jailbreak!

It would seem as though the iPhone development teams throughout the world are getting wise to people jail breaking their phones.

What I fail to realise is what gain a company like Capital One gets from stopping you checking your credit card balance when your phone is jailbroken.

There is quite an easy fix for this. Search Cydia for a package called xCon. Install it and restart the app which is causing you trouble!

20120529-213300.jpg

, ,

Leave a comment

Congratulations…. Manchester City

Unfortunately the season has come to an end, and as expected as it probably was, Manchester United lost to Manchester City on goal difference alone.

Many will put it down to the draw against Everton towards the end of the season that ended up 4-4, or many will say that Wigan beating us was 3 points dropped, but regardless of these results, the buts and what if’s, one thing is for certain. To get beat by your new rivals twice in one season, to have them score more, concede less and play with more flair throughout the season, you have to give it to them. It would of been mightly unfair for them to have lost it in the manner that they could of done but now us United fans know how Bayern Munich felt in the May of ’99.

Anyway, here is to the coming few seasons and hopefully Fergie can do what he always seems to do and rebuld a team capable of knocking whoever opposes us off their perch. Until our next opponent comes it’ll be the noisy neighbours across the City keeping us up…

Leave a comment

Office Communicator 2007 wont work! – SOLVED

Frustratingly the past few days have been spent trying to get OCS 2007 working, for some reason it just stopped.

I figured out that because one of the particular automatic services on the Edge Server and the Front-end server wouldn’t start. As helpful as the error message was – ‘check your event logs’, I did this and obviously Microsoft being Microsoft just gave me a load of crap.

After a short spell of googling…It turns out if you have installed Windows Update – kb974571 then the box is rebooted, that The Edge service and the front-end services on the respective boxes, wont start.

Simply uninstall it, expose yourself to whatever this was supposed to protect you against, and you can now use OCS again!

That’s that little mystery solved!

1 Comment